Šest bodů za tři zápasy

14.09.2011 10:32

Začátek nového ročníku fotbalové sezóny 2011/2012 se ženám z Mořiny zatím daří. Před začátkem ligy vyhrály pohárový zápas s Vonoklasy 2:0 a postupují do dalšího kola, kde se 28.9. střetnou doma s druholigovou Duklou Praha. Zápas se odehrál v rámci oslav fotbalu na Tmaňi na místním hřišti, kde poté nastoupili fotbaloví internacionálové proti místnímu výběru.

V dobré náladě vyrazily ženy Mořiny další víkend na horkou půdu do Pavlíkova, který svým výkonem baníkovky jednoznačně přejel. Pavlíkov nedal šanci na zisk ani jendoho bodu a to i v sestavě bez nejlepší hráčky Kulhánkové, která byla zraněná. Další slunný a teplý víkend se hrálo ve Vonoklasech, kde mohly baníkovky místním hráčkám utrhnout pořádnou ostudu, protože se až na pár vyjímečných brejků hrálo stále před domácí brankou a neustále se střílelo. Nakonec si baníkovky odvezly jen útlou výhru 1:0. Smutným obrázkem bylo ale chování místního realizačního týmu, který porážku psychicky neunesl a i když si místní pozvali tři rozhodčí ze svého okresu, neubránili se poznámkám o tom, že jsme vyhráli jen díky podplácení rozhodčích.

Následující víkend se konečně hrálo před domácím publikem a bylo na co koukat. Sobotní odpoledne přijely na Mořinu ženy z Bráníku a chtěly si urvat své první body v soutěži. Tento zápas by se dal označit za velmi bojovný s velkými zvraty. Začalo se velmi opatrně a k moc akcím na obou stranách nedocházelo, přesto první půle nabídla hned dvě nečekaně krástné akce. Ta první se podařila po úniku Burdové po pravé straně, kdy centrem z velmi špatného úhlu našla Kovačovou a Baník vedl. Bohužel ještě před odchodem do šaten se po standartní situaci povedlo Bráníku vyrovnat, po jedovatém přímém kopu na brankářku Liškovou, která mezi svými koleny neudržela míč a poločas tedy skončil remízou. Druhá půle začala dobře pro hostující tým. Svůj tlak vyvíjely na domácí branku tak dlouho, dokud se jim nepovedlo zvýšit svůj náskok na 2:1. Když už vše vypadalo rozhodnuto, došlo na střídání, které se tentokráte jevilo jako nejlepší tah zápasu. Do hry nastoupily sestry Ježkovic a do konce zápasu zbývalo asi 20 minut. Během nich se dokázala dvakrát prosadit mladší Iva a zápas tak pro domácí skončil překvapivou, ale zaslouženou výhrou 3:2. Po třech kolech je nyní Baník Mořina na pátém místě a další zápas odehraje v jihočeské Kaplici.

Přijďte nás podpořit na domácí ligové i pohárové zápasy. Rozpis naleznete v sekci "Kalendář akcí"